توسط : adminدر: اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۸در: فاضلاببدون دیدگاه
دفع پساب شهری توسط فاضلاب شهری یکی از ارزشمندترین کار انسانی است که در زیر به نوع کارکرد آن اشاره میشود.
- اهمیت اجرای شبکه فاضلاب شهری
- عدم کارایی سیستم های قدیمی
- شبکه جمع آوری فاضلاب
- شبکه فاضلاب
- تصفیه خانه های فاضلاب
- تعریف انشعاب
راهنمایی و مشاوره ۰۹۱۲۴۷۶۵۷۹۵ و ۰۲۱۵۵۹۱۶۴۰۸
اهمیت اجرای شبکه فاضلاب شهری
با بزرگ شدن شهرها و افزایش جمعیت آنها از طرفی گسترش صنایع و کارخانهها و از طرف دیگر مساله آلودگی محیط زیست روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند . با گسترش زندگی ماشینی و بعلت توجه نکردن افراد به منافع همگان هر روز انواع بیشتری از آلودگی ، محیط زیست و انسانها و حیوانات را ناسالم و زندگی آنها را در معرض خطر جدی قرار می دهد . هوای آلوده به گازهای سمی ، آبهای آلوده به مواد بیماریزا و سر انجام صدا های بلند و نا هنجار همگی زندگی موجودات زنده را در این کره خاکی با مشکل مواجه کردهاند . خوشبختانه در صورتی که فرهنگ همگانی بالا رفته ، قوانین موجود جهت حفاظت محیط زیست اجرا شده و بسته به نیاز محیط قوانین تازه ای به آنها افزوده می گردد.
می توان امیدوار بود که مشکلات نام برده قابل کنترل باشند.
همانطور که اشاره شد فاضلابها یکی از عوامل آلوده کننده محیط زیست می باشد ، بنابراین بایستی آنها را جمع آوری و از شهرها بیرون آورد و پس از پالایش و تصفیه آن را به گردش طبیعی آب در طبیعت باز گرداند.

عدم کارایی سیستم های قدیمی
سیستم های قدیمی فاضلاب به روش های مرسوم قدیمی کارایی کافی را ندارند بنابر این مشکلات و رفتار خواص خود را دارند . فاضلاب هر واحد مسکونی برای دفع به چندین حلقه چاه نیاز دارد. و با توجه به بلند مرتبه سازی های واحد های ساختمانی هرچه تعداد طبقات بیشتر باشد یا باید به تعداد چاهها افزود یا باید عمق و تونلهای چاه های فاضلاب را افزایش داد. و حتی در مواردی کمبود فضا اجازه حفر چاه را نمی دهد و در بعضی موارد بعلت سنگی بوده جنس زمین امکان حفر چاه وجود ندارد.
سپتیک تانکها و ایمهاف تانکها نیز مشکلات نگهداری خواص خودشان را دارند .
چاه های جذبی نیز پس از مدتی چشمه های آن پر شده و دیگر امکان دفع صحیح فاضلاب وجود ندارد.


دفع فاضلاب توسط فاضلاب شهری
شبکه جمع آوری فاضلاب شهری یک سیستم بر اساس انتقال مواد جامد به روش غوطهوری در آب و جریان به روش ثقلی می باشد.
به این ترتیب که مواد جامد مثل مدفوع انسانی و مواد آشپزخانه ای در آبی که هر بار سیفون می کشیم یا آبی که با آن حمام می کنیم و همینطور آب شستشوی ظروف غوطهور شده و به لوله های زیر زمینی انتقال پیدا می کند و این لولهها با شیب بسیار دقیق از هر منزل این فاضلاب را با خود به تصفیه خانهها می برد. لازم به ذکر است که این روش یکی از روش های مدرن انتقال فاضلاب از مبدا است . اما در ابتدای کار به شدت هزینه بالایی جهت لوله گذاری و طراحی دربر دارد.

شبکه فاضلاب
شرکت فاضلاب برای انتقال فاضلاب به تصفیه خانهها از لوله های فاضلاب کمک می گیرد که با شیب به شدت محاسبه شده و خواص و با دقت بالا و محاسبه قطر لوله عملیات لوله گذاری را انجام می دهد . این لولهها فاضلاب را از منزل شما به تصفیه خانهها انتقال می دهند . برای بازدید از این شبکه از اتاقک های بازدید به نام منهول کمک می گیرد . که مجموع این منهولها و لوله های فاضلاب را شبکه فاضلاب می نامند.

تصفیه خانه های فاضلاب
فاضلابها بعد از انتقال از شبکه های فاضلاب به تصفیه خانهها می ریزند. تا در آنجا تصفیه فیزیکی و شیمیایی انجام گیرد . در تصفیه خانهها فاضلاب غیر قابل انتقال به طبیعت بعلت مشکلات زیست محیطی را به آب با قابلیت برگشت به چرخه طبیعت می کنند. در تصفیه خانهها به طور کلی از تصفیه فیزیکی ، تصفیه با کمک باکتریها و مواد شیمیایی استفاده می گردد .
تعریف انشعاب
شرکت های فاضلاب بعد از لوله گذاری و ساخت تصفیه خانه باید فاضلاب های منازل را جمع آوری کرده و به تصفیه خانه هدایت کنند . به قسمت خروجی فاضلاب از منزل تا لوله های فاضلاب را انشعاب فاضلاب می نامند. که شامل شده از :
- یک سیفون
- لوله ورودی به سیفون
- دراپ
- لوله سیفون تا دراپ
- موفه
- لوله دراپ تا موفه
