توسط : adminدر: فروردین ۲۹, ۱۳۹۸در: فاضلاب2 دیدگاه
در این بخش تخلیه فاضلاب در رودخانهها و مشکلات ناشی از آن بررسی می گردد.
- تاریخچه دفع فاضلاب
- روش های دفع فاضلاب
- دلیل غیر قابل استفاده شدن آب مخلوط با فاضلاب
- دلیل بوی بد آب مخلوط با فاضلاب
- از بین رفتن خاک و کشاورزی منطقه آلوده شده با فاضلاب
- از بین رفتن و تغییر اکوسیستم طبیعی منطقه
- مواد تشکیل دهنده فاضلاب
- تاثیر آنها بر اکوسیستم

آیا تا بحال با این صحنه مواجه شدهاید؟
آیا فرزندان ما لیاقت دیدن چند رود با ماهی را ندارند؟
آیا آنها لیاقت لذت دیدن یک پرنده را ندارند؟
تاریخچه دفع فاضلاب
در گذشته دور مراکز تمرکز جمعیت در منابع آبی مثل چشمهها و رودها قرار داشته و آب یکی از عوامل مهم در رشد جمعیت بود. منابع آب هر چقدر بزرگتر و قابل اعتماد تر بود جمعیت آن منطقه افزایش پیدا می کرد و زمینه ایجاد یک شهر پی ریزی می شد .
با توجه به اینکه مردم رابطه مستقیم سلامت منابع آبی را با سلامت و بهداشت خود می دیدند تمام سعی خور را می کردند که آلودگی را از منابع آبی دور و در پاکی آن به شدت تلاش می کردند . و حتی بعد از خروج آن رودخانه از آن شهر یا روستا مردم آن منطقه به فکر مردم پایین دست رود بودند و در باز در پاکی آن تلاش می کردند.
با پیشرفت علم و دسترسی مردم به منابع آبهای زیر زمینی و تغییر منابع آبی از آب جاری به آب چاه و در شهرها با تغییر روش درآمد از کشاورزی و دامداری به صنعتگری و خدماتی مردم نیاز خود را از آبهای جاری مانند رودها و چشمهها فراموش کردند. و رفتار خود را با این نعمت بزرگ تغییر دادند . که البته این رفتار مختص کشور های کمتر توسعه یافته است ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیدهاند که راز ادامه حیات ما در این کره خاکی احترام گذاشتن به طبیعت و رفتار درست ما با منابع طبیعی و شناخت و محافظت از آن است.
تلنگر:
همه ما میدانیم که هوایی که تنفس می کنیم غذایی که می خوریم همه و همه در گرو این منابع طبیعی هستند . اما برای شما چند مثال روشن تر می زنم !!!
مثال:
مثلا ، احترام نگذاشتن شهرداری شیراز به مسیر یک رودخانه خشک موجب ایجاد فاجعه در دروازه قران این شهر در فروردین ۱۳۹۸ گردید.
در مثالی دیگر احترام نگذاشتن راه آهن به مسیر سیلابی در فروردین همان سال در شهر آققلا یکی از دلایلی شد که کل این شهر به زیر آب رفته و یک فاجعه دیگر رخ داد.
اینها نمونه های کوچکی از بازخورد دست درازی اشتباه ما به طبیعت است . که از این دست مثالها کم نیست.
در چند سال گذشته ما شاهد آن بودیم که شهرداریها و مسئولین شهری برخی از شهرها ، بدلیل ارزان بودن راه خروج و دفع فاضلاب از طریق رود های سطح شهر فاضلاب شهری را در رودخانهها رها کرده و رود را مسیر خارج کردن این گند آبهای شهری نمودهاند. غافل از آن که اگر کوته بین نباشیم این روش هزینه های خیلی بیشتر و عمیقتری البته بصورت مستقیم و غیر مستقیم نسبت به روش های دفع بهداشتی آن دارد.

نتیجه رها سازی فاضلاب در رودخانهها و آلودگی آب چیست؟
- غیر قابل استفاده شدن آب رودخانه
- بوی نامطبوع
- از بین رفتن خاک و کشاورزی منطقه
- از بین رفتن یا تغییر اکوسیستم منطقه
غیر استفاده شدن آب
آبی که با فاضلاب آغشته گردد از لحاظ استفاده برای آشامیدن و تماس پوستی به شدت برای سلامت مضر بوده و موجب بالا رفتن آمار بیماری با منشاء باکتری و قارچ می گردد.
بو و رنگ نا متبوع آب
در کشور ما چند سالی است که طبیعت گردی و جاذبه طبیعی بصورت رسمی بعنوان یکی از منابع سرمایه گذاری شناخته شده است . که البته مردمان این سرزمین در صدها سال پیش طبیعت گردی را یکی از رفتار های عادی خود می دانستند و سند این موضوع را در روز سیزده فروردین و آداب و سنت این روز دریافت. اما با وارد شدن فاضلاب در سالهای اخیر به طبیعت و رودخانهها و دیگر رفتار های اشتباه ما جاذبه های طبیعی در کشور ما یکی یکی درحال نابودی می باشند.